• Aan elkaar knopen •

Doopceel lichten
Mijn dochter werd vier en ik opende voor haar een spaarrekening. Dat deed ik via internet. Via een aantal kliks kwam ik bij een invulformulier voor haar spaarrekening. Ik moest haar naam invullen, dat ze een meisje was, geboortedatum en nog wat meer dingen die de bank vroeg. Ik zou papieren thuis gestuurd krijgen.

Spaarrekening voor uw kind
Een paar dagen later kreeg ik een envelop in de brievenbus. ‘Hartelijk gefeliciteerd met de spaarrekening voor uw kind,” begon de brief. Uw kind?! Ik had haar naam ingevuld en aangekruist dat ze een meisje was. Waarom niet ‘voor Pien’? Of minimaal ‘voor uw dochter’? Dat wisten ze toch! Ze hadden me het gevraagd en ik had ze het verteld.

Ze horen bij elkaar
Het formulier en de brief waren niet twee aparte dingen. Ze hoorden bij elkaar en ze volgden op elkaar. Ze moesten alleen op een logische manier aan elkaar geknoopt worden. Door mijn ervaring gingen we alle stappen van de klant achter elkaar zetten én verbinden. Van begin tot einde. We gingen alle online services als zogenoemde customer journeys uitwerken.

Wil je meer weten over customer journeys en hoe je dat aanpakt? Stuur me dan een mail.