• Mijn Nike+ Run Coach •

Ik ben een hardloper, dus ik heb een app
Af en toe loop ik een wedstrijd. En dan wil ik – je zag hem al aankomen – net weer wat sneller lopen dan de vorige keer. Met twee keer in de week hetzelfde trainingsrondje lukte dat niet meer, dus nu heb ik de Nike+ Run Club App. Die heeft een schema voor me gemaakt: duurloop, tempoloop, herstelloop en interval. Top. Voor mijn volgende halve marathon.

Maar in de winter is het vaak koud
Als het koud is, draag ik handschoenen. Heb jij weleens met handschoenen aan een touch screen geprobeerd te bedienen? Kansloos. Bij een intervaltraining moet ik de app om de zoveel meter of minuten opnieuw aan of op pauze zetten. Starten om voluit te sprinten, stoppen om op adem te komen en weer starten Dat gaat niet met handschoenen aan. Daar gaat mijn schema.

Dan denk ik: dat kan slimmer
Met GPS registreert de Nike+ app tijd, afstand en snelheid. Elke kilometer vertelt een damesstem me hoe lang ik bezig ben en hoe hard ik loop. Zij kan me toch zeker ook wel vertellen wanneer ik 800 meter moet sprinten en wanneer ik het 2 minuten rustig aan mag doen. Hoef ik mijn handschoenen niet uit te doen. Dit is een typisch voorbeeld: de dots zijn er al, het enige dat Nike hoeft te doen is beter verbinden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *