• Noord-Amerika vs. Europa •

Kafka online
Online bestel ik een nieuwe sleeve voor mijn laptop. Ik weet wat ik wil en zoek op de merknaam: Booq. Google brengt me naar de booq.com. Ik leg de hoes in mijn virtuele winkelmandje en ga door naar de kassa om af te rekenen. Maar dat gaat niet. Booq.com zegt: ‘we don’t offer shipping to Netherlands’. Alles voor niks ingevuld.

Ik google opnieuw
Ik laat me niet zo snel afpoeieren, dus ik zoek opnieuw – nu op ‘Booq Netherlands’ – en ik vind een Europese site van het merk die wel levert in Nederland. Duh. Ik plaats mijn bestelling.

Connect the dots, overseas!
Ik mail naar de klantenservice. Ik vraag ze hoe moeilijk het kan zijn om mij vanaf .com door te sturen naar europe.com. Als ik niet de moeite had genomen om opnieuw te zoeken, had ze dat omzet gekost. Booq dolblij. Als dank voor mijn tip krijg ik 10% korting op mijn bestelling.